Bodrum'un En Güzel Plajları

BODRUM PLAJLARI ve EN İYİ BODRUM HALK PLAJLARI

Dünyada yaşamın suda başladığı düşünülüyor ve belki de bu sebeple insanların çoğu denize karşı büyük bir tutkuyla bağlı. Yıl boyunca denize kavuşmayı bekleyen binlerce insan yazın gelmesi ile birlikte soluğu Bodrum plajlarında alıyor.

Bodrum’un dünyaca tanınan ve çok popüler bir tatil beldesi olmasında, ev sahipliği yaptığı muhteşem Bodrum halk plajlarının rolü elbette çok büyük. Bir yarımada olan Bodrum’un dört bir yanında çok sayıda plaj var, bu denli çok plaj olması herkesin tam aradığını bulabilmesini kolaylaştırıyor.

Sakin bir plajda denize girip, güneşlenirken kitabını okumak isteyenler de çılgın beach partiler ile deniz-kum ve güneş üçlüsünü eğlence ile harmanlamak isteyenler de Bodrum plajlarında tam aradıkları atmosferi bulabiliyor.

BODRUM PLAJLARI ÜCRETLİ Mİ?

Kısa bir cevap verelim elbette hayır! Bodrum halk plajları ücretsizdir. Fakat nadir de olsa bazı Bodrum plajlarında ücretli hizmetler vardır, şezlong kullanımı gibi. Aslında hemen hemen çoğu Bodrum plajında güneşlenme şemsiyesi vardır, fakat şezlong yoktur.

Bodrum Belediyesi, Bodrum plajlarında şezlong kullanılmasına izin vermez, anlayacağınız yasaktır. Şezlongunuzu kendiniz getirseniz dahi Bodrum plajlarında şezlong kullanımına izin verilmez. Şezlonglar hem plajı daralttığı için, hem de büyük bir karmaşaya sebep olduğu için bu kararın alındığını düşünüyoruz ki çok isabetli bir karar bizce de. Lakin merkezi yerlerdeki Bodrum plajlarında belediye ücretsiz şezlong hizmeti veriyor.


Bodrum plajları
Bodrum merkeze çok yakın olan Kumbahçe halk plajı, Bodrum en modern halk plajlarından.

KUMBAHÇE HALK PLAJI

Bodrum merkezde denize girebileceğiniz bir yer neredeyse yok. Ama Cumhuriyet Caddesi’nden Kumbahçe’ye doğru yürürseniz sizi denize girebileceğiniz bir sahil şeridi karşılar. Uzun Kumbahçe salihinde sayısız restoran sıralanıyor. Eğer bu uzun sahildeki restoranlarda bir şeyler yiyip içerseniz önündeki şezlongları da kullanma şansınız olur. Fakat ücretsiz bir halk plajı arıyorsanız biraz daha ileriye doğru yürümeniz, belediyenin halk plajına gitmeniz gerekir.

Bodrum’un en temiz ve en bakımlı plajlarından Kumbahçe halk plajı ücretsizdir. Şezlong, giyinme kabini, tuvalet, duş gibi olanaklardan ücretsiz olarak faydalanabilirsiniz. Kumbahçe halk plajının içinde bir de kafe bulunuyor. Buradan atıştırmalıklar da alabilirsiniz. Fakat burada alkollü içki satılmaz! Sebebi ise hemen arkasında bulunan okuldur. Okula çok yakın olmasından dolayı alkollü içki satışı yasaktır.

Yaz sezonunda 09:00’da hizmet vermeye başlayan Kumbahçe halk plajında 09:15’de tüm şezlonglar dolar, bu sebepten erken gitmenizde fayda var. Belediye ait sahil fazla büyük değildir ama biraz ilerisindeki bir restorana ve bir otele ait ücretli iki plaj daha bulunuyor. Bu işletmelerin plajını belirli bir harcama limiti ödeyerek kullanabilirsiniz. Harcama limitlerinin çok uygun olduğunu söyleyelim.

Bodrum Belediyesi’ne ait halk plajında tüm şezlonglar dolsa bile, plaj sandalyelerinizi getirip sahili kullanabilirsiniz. Akşam 18:00 gibi belediye hizmeti bitiyor ve şezlonglar toplanıyor ama siz havlunuzu veya plaj sandalyenizle keyif yapmaya devam edebilirsiniz.

Biraz küçük olsa da Bodrum’un en temiz, en rahat, en konforlu ama bunların yanında en kalabalık halk plajı diyebiliriz burası için.

KUMBAHÇE DENİZİ NASILDIR?

Bodrum Belediye’sinin denetiminde olduğu için çok bakımlı ve temiz bir halk plajıdır. Sahil ince çakıl bir kum zemine sahiptir. Ayaklarınızı acıtmayacak küçüklükteki bu kum sahil, belediye tarafından özenle temizlendiği için direkt yatabilirsiniz bile.

Denizin dibi de sahil gibi ince çakıl bir zemine sahip, rahat rahat çıplak ayaklarla basabilirsiniz. Tertemiz berrak bir suya sahip denizi, sahilden üç dört metre sonra derinleşmeye başlar. Çocuklu aileler buradan çok keyif almayabilir.

Sahilin açığına demirlemiş tekneler manzarayı kimine göre kapatıyor, kimine göre bohem, hoş bir hava katıyor.

Kumbahçe Halk Plajı’na Nasıl Gidilir: googlemaps


Bodrum Halk Plajları
Bodrum plajları arasında en uzun sahil şeridine sahip Yalıkavak halk plajı, maalasef kum bir sahile sahip değildir.

YALIKAVAK HALK PLAJI

Yalıkavak halk plajı uzun bir sahil şeridine sahiptir. Bu sahil şeridinin hemen arkasında, halk plajıyla paralel uzun bir yürüme ve araç yolu bulunuyor. Fakat trafiği çok yoğun bir yol değildir burası. Bu uzun yürüme ve araç yolu ile çakıllı bir zemine sahip sahilin arasında, sıra sıra dizilmiş ağaçlar, halk plajının atmosferini hoş bir ortama çeviriyor.

Yalıkavak halk plajının sahili çakıllı bir zemine sahip ve güneşlenme alanları çok dardır. Bu sebeptendir ki çocuklu aileler için hiç ideal bir ortamı yoktur Yalıkavak halk plajının. Aynı zamanda denizi çoğu zaman dalgalıdır ve sığ değildir. Sahilden denize girer girmez, on metre sonra deniz derinleşmeye başlar.

Sahilin arkasında da çok fazla market, bar, restoran yok. Bu uzun sahil şeridinde sadece bir iki tane bar ve restoran bulunuyor. Bunların arasında Zeytin Lina en popülerdendir. Sabahları kahvaltı servisi bulunan Zeytin Lina’nın denize sıfır masaları da bulunuyor.

Bu uzun sahil şeridin en başında küçük bir kum sahili olan bölümün olduğunu da atlamamak gerekir. Bu alan sahil şeridinin diğer bölümünden daha keyifli diyebiliriz. Lakin çok küçük bir alan olduğu için yaz sezonunda kalabalık olabilir. Bu küçük ama geniş kum plaj market ve restoranlara da çok yakın bir konumdadır.

YALIKAVAK DENİZİ NASILDIR?

Bu olumsuzluklara rağmen Yalıkavak halk plajı denizi berrak ve serin bir suya sahiptir. Plaja yakın ağaçlar da buraya hoş bir hava katar. Özellikle genç çiftler burayı sakinliği sebebiyle sevebilir. Sahil de denizin tabanı da çakıllı bir zemine sahiptir. Son bir anekdot verelim; havanın rüzgarlı olduğu zaman deniz burada çok dalgalı olur.

Yalıkavak Halk Plajı’na Nasıl Gidilir : googlemaps


Bodrum Halk Plajları
Gümbet denizini sığ olarak tanımlayabiliriz.

GÜMBET HALK PLAJI

Bodrum plajları yazımızın içinde sıra Bodrum merkezine çok yakın olan Gümbet halk plajında. Aynı zamanda Bodrum’un en popüler eğlence merkezlerinden biri olan Gümbet’in oldukça uzun bir plajı var ve bu plajda hem çok sayıda otel hem de cafe, bar tarzı işletmeler bulunuyor. Bodrum otogarından yaz boyunca beş dakika arayla Gümbet’e dolmuşlar kalkıyor ve yaklaşık 10 dakikalık bir yolculukla Gümbet’e varılıyor, yani buraya ulaşım çok kolay. Gümbet’i detaylıca anlattığımız Gümbet Gezi Rehberi yazımıza göz atabilirsiniz.

Gümbet halk plajı ve denizinin kum olması, denize girmek ve güneşlenmek için buranın tercih edilmesinde önemli rol oynuyor. Denizi de sığ olarak tanımlanabilir ve bu sebeple özellikle çocuklu aileler için gayet uygun bir plaj. Gümbet halk plajında yer alan işletmelerin hepsinin şezlongu ve şemsiyesi var ve bu mekânlarda oturup bir şeyler yiyip içtiğinizde şezlong, şemsiye için ekstra ücret talep edilmiyor. Gümbet için “küçük İngiltere” tanımının kullanıldığını da ekleyelim, yani bu plajda başta İngilizler olmak üzere çok fazla yabancı turistle karşılaşabilmek mümkün.

GÜMBET DENİZİ NASILDIR?

Gümbet denize sığ bir denizdir, yani çocuklu aileler için ideal bir denizi vardır Gümbet’in. Sahil zemini ince çakıllarla kaplıdır, bu çakıllar çok da rahatsız edici değildir. Denizin zemini de sahil gibi ilk metrelerde ince çakıllarla örtülüdür.

Gümbet halk plajı çocuklu aileler için ideal desek de yaz sezonunda aşırı kalabalık olduğunun notunu da düşelim. Berrak ve sığ denizi ve Bodrum merkeze çok yakın olması en çok tercih edilen halk plajlarından biri olmasına etkendir.

Gümbet Halk Plajı’na Nasıl Gidilir: googlemaps


Bitez Halk Plajı
Bitez halk plajının tertemiz bir kum sahili ve elbette berrak bir denizi vardır.

BİTEZ HALK PLAJI

Bitez halk plajı çocuklu aileler için en ideal Bodrum plajıdır diyebiliriz. Çünkü geniş kum plaj ve sığ deniz tam da çocuklu aileler içindir. Bitez sahilinin sağına doğru yürüdüğünüzde plajın en sonuna doğru bir alanda bulunan plaj, temizliğiyle de seveceğiniz bir halk plajıdır.

Merkezi bir yerde olmasından dolayı kum plaj ve deniz her daim temizdir. Alışveriş yerlerine, restoranlara da çok yakın bir konumda bulunur Bitez halk plajı. Halk plajının bulunduğu yer bir koy olduğu için deniz her daim dümdüzdür, en sert havalarda bile dalga yok denecek kadar azdır.

Tertemiz kum plajın eni yaklaşık 60 metre, genişliği ise yaklaşık 15 metre kadardır. Bu çocuklarınızın keyifle oyunlar oynayacağı bir alanı veriyor sizlere. Tüm Bodrum plajlarında olduğu gibi sahilde güneşlikler bulunuyor. Plajda şezlong yok ve getirmek yasak, ama katlanır sandalyelerinizi getirip oturabilirsiniz.

Bu sığ deniz çocuklu aileler için ideal olabilir ama doyasıya yüzmek isteyen yetişkinler için ideal olmayabilir. Plajda çok sayıda çocuklu aile göreceksiniz, çocuk gürültüsünden rahatsız oluyorsanız Bitez halk plajı hiç size göre değil. Tatilinizi Bitez’de yapmayı planlıyorsanız Bitez Gezi Rehberi yazımızı mutlaka okumanızı tavsiye ederiz.

Bitez halk plajının solunda birçok işletmenin bulunduğunu da ekleyelim. Buradaki işletmelerde bir şeyler yiyip, içerseniz şezlonglarını ve önlerindeki denizi kullanabiliyorsunuz. Halk plajının kalabalığından kaçmak isteyen yetişkinlere burayı tavsiye edebiliriz. Uzun bir sahil şeridine sahip Bitez’de irili ufaklı sayızsız işletme bulunur.

BİTEZ DENİZİ NASILDIR?

Deniz, Bitez halk plajında inanılmaz sığdır ve berrak bir suyu bulunur. Sahilden denizin içine doğru yüz metre yürüdüğünüzde, suyun ancak belinize geldiğini göreceksiniz. Rüzgarın en sert estiği zamanlarda bile deniz Bitez halk plajında neredeyse düzdür.

Kum sahili Bodrum Belediyesi tarafından düzenli olarak temizlenir. Bitez halk plajının denizinin tabanı da kumdur, sanki denizin dibine bir halı serilmiş gibi çıplak ayakla rahatlıkla yürüyebilirsiniz.

Son olarak; Bitez halk plajının bulunduğu alan çok fazla rüzgar almadığı için deniz yaz sezonunda genellikle ılık olur.

Bitez Halk Plajına Nasıl Gidilir: googlemaps


Turgutreis Halk Plajı
Turgutreis halk plajı, Bodrum’daki en geniş ve en uzun kum Bodrum plajlarındandır.

TURGUTREİS HALK PLAJI

Yeniden yapılandırmayla güzel ve uzun bir kum plaja sahip olan Turgutreis halk plajı, tahmin edebileceğiniz gibi tatil sezonunda kalabalık oluyor. Daha çok yabancı turistlerin uğrak yeri olan Turgutreis halk plajının denizi ise hafif dalgalı olmasına rağmen keyif alabilirsiniz.

Çocuklu aileler için deniz biraz dalgalı olsa da kum plaj çocukların oyun oynaması için geniş bir alan sunuyor ve plajın hemen arkasında çocuklar için küçük bir oyun parkı bulunuyor.

Turgutreis’in merkezinde Amiral Kafe’nin hemen önündeki uzun kum halk plaj denize girmek için en çok tercih edilen bölge. Bu uzun ve geniş bölgenin tercih edilmesindeki en büyük sebep; birçok restorana, markete, kafeye çok yakın olması. Kum plajda güneşlenirken hemen arkanızdaki kafe ve restoranlardan yiyecek bir şeyler satın almak sadece birkaç adım.

Burada hizmet veren Amiral Kafe ise buradaki halk plajının tercih edilmesindeki en büyük sebep. Çünkü belediyeye ait olan kafenin fiyatları diğer işletmelere göre daha uygun.

Turgutreis Halk Plajı
Turgutreis’ten Bahçelievler Mahallesi yönüne doğru yürürseniz tenha kum sahiller göreceksiniz.
Turgutreis Halk Plajı
Çocuklu ailelere Turgutreis halk plajını kesinlikle tavsiye ederiz.

Marinanın sağındaki uzun halk plajının yanısıra solunda da küçük ama daha sakin birkaç alan var denize girebileceğiniz. Şevket Sabancı Parkı’na giderken göreceğiniz bu plajlar, genellikle yerel halkın kullandığı plajlardır. Çoğu zaman yer bulamayacağınız bu küçük plajlara gitmektense, aksi yöne Bahçelievler Mahallesi yönüne doğru giderseniz daha sakin irili ufaklı kum sahiller bulabilirsiniz.

La Blanche Resort Oteli’ni geçip Bahçelievler Mahallesi yönüne doğru birkaç kilometre yürümeye devam ederseniz denize girebileceğiniz sakin kum plajlar bulacaksınız. Burada belediyenin herhangi bir  olanağı bulunmuyor, şemsiye, şezlong vb. gibi. 

Ama buralar kalabalıktan kaçıp sakin bir sahil arayanlar için çok iyi bir seçenek olacaktır. Aklınızda bulunsun buraya yakın market vs… gibi olanaklar bulunmuyor. Bu yüzden buralara gelirken alışverişinizi mutlaka yapın. Eger tatilinizi Turgutreis’te yapmayı planlıyorsanız Turgutreis Gezi Rehberi yazımızı okumanızı tavsiye ediyoruz.

TURGUTREİS DENİZİ NASILDIR?

Turgutreis denizi diğer mahallere göre çoğu zaman dalgalı olur. Aklınıza büyük dalgalar gelmesin hemen, ama denizi nadiren çarşaf gibi dümdüz bulursunuz.

Çocuklu ailer için Turgutreis halk plajı çok uygun bir yerdir. Sığ olan denizi, sahilden metrelerce ilerlemenize rağmen boyunuzu geçmez. Denizin dibi ilk metrelerde hafif taşlık olsa da birkaç adım sonra harika bir kum zemini ayaklarınızın altında hissedersiniz.

Turgutreis denizi iki farklı görüntü barındırır. Yüzünüzü denize döndüğünüzde D-Marin Marina’nın sağ tarafı hafif bulanık, sol tarafı ise berrak bir görünüm sunar sizlere. Denizin dibini çıplak gözle görmeniz mümkündür. Sağ tarafındaki hafif bulanık deniz ise zeminin yapısında kaynaklanıyor. Sahilden birkaç metre ilerlediğinizde zeminle birlikte daha berrak bir deniz göreceksiniz.

Turgutreis Halk Plajına Nasıl Gidilir: googlemaps


Gümüşlük Halk Plajı
Gümüşlük sahilinde denize girebileceğiniz üç farklı sahil şeridi bulunuyor.

GÜMÜŞLÜK HALK PLAJI

Gümüşlük’te denize girebileceğiniz üç farklı alan var. Gümüşlük halk plajı, teknelerin demir attığı alan olan liman plajı ve Şampanya Koyu. 

Gümüşlük sahiline geldiğinizde sağ tarafınız balık restoranları, sol tarafınız ise Gümüşlük Belediye Kafe’ye doğru gider. Gümüşlük Belediye Kafe’yi geçtikten sonra yürümeye devam ederseniz önününüze Club Gümüşlük çıkacaktır. İşte denize girebileceğiniz kum sahil buradan itibaren başlıyor ve kıyı boyunca da devam ediyor.

Club Gümüşlük ve yanındaki birçok işletmenin önünde şezlonglar göreceksiniz. Bu mekanlarda bir şeyler yiyip, içmeniz yeterli şezlonglarını kullanmak için. Eğer herhangi bir ücret ödemek istemiyorsanız yürümeye devam edin. 

Biraz daha ileride Gümüşlük halk plajı bulunuyor. Halk plajı olan bölümde sadece güneş şemsiyeleri bulunur. Havlunuzu serip burada güneşlenebilir ve denize girebilirsiniz. Bodrum Belediyesi halk plajlarının çoğunda şezlong bulundurmaz. Çok büyük bir karışıklığa ve karmaşaya sebep verdiği için yapıyorlar bu uygulamayı.

Gümüşlük’te denize girebileceğiniz diğer bir alan liman plajı. Gümüşlük sahilinin sağına doğru, en sona kadar yürüyün. Teknelerin demir attığı liman kısmına yürürseniz burada da küçük bir halk plajı göreceksiniz. Teknelerin demirlediği bu alan daha sakindir. Geniş ama kısa bir kum plaj bulunur burada. 

Yüzmek için çok ideal olmadığını söylemeliyiz ama serinlemek ve güneşlenmek için iyi bir alandır. Plajın hemen önüne demirleyen tekneler yüzülecek alanı kısıtlıyor. Ama çocuklu ailelerin bu alanı seveceğini düşünüyoruz. Altını çizmemizde fayda var; bu alanda herhangi bir market, tuvalet gibi imkanlar yok, merkeze 200, 300 metre uzaklıkta bir halk plajı burası. Yani buraya gelirken yemek, içmek için marketten alışveriş yapmanız iyi olur. Ayrıca bu alanda şezlong, güneş şemsiyesi gibi imkanların olmadığını da belirtelim.

Gümüşlük balıkçı restoranları için de zengin bir lokasyondur. Bohem bir havası olan Gümüşlük, Bodrum en havalı beldelerinden biridir. Buradaki balık restoranlarında da mutlaka bir öğlen veya akşam yemeği yemelisiniz, akşamları daha keyifli olduğunu belirtelim. Yaz sezonu akşamları aşırı kalabalık olur Gümüşlük bu yüzden rezervasyonsuz gitmeyin.

Ayrıca Bodrum’da Ne yenir isimli yazımızı okuyarak bu rastoranlarda özellikle tatmanız gereken lezzetle hakkında bilgi edinebilirsiniz. Gümüşlük Gezi Rehberi yazımızla da burayı daha yakından keşfedebilirsiniz…

GÜMÜŞLÜK DENİZİ NASILDIR?

Gümüşlük sahilin sol tarafınındaki uzun kum sahil çok geniş olmasa da yeteri kadar uzun bir sahildir. Burada keyifle güneşleneceğinizden hiç şüphemiz yok. Aynı zamanda hemen arkanızda birkaç tane kafe ve bar keyfinize keyif katacak olanaklar barındırıyor. Buranın denizi ise berraktır ama çok sığ bir deniz değildir.

Liman kısmındaki küçük kum sahili ise kalabalıktan uzak durmak isteyenlerin tercih edeceklerini düşünüyoruz. Bu kısmın denizi de berrak ve denizin zemini kumdur ama yüzmek için ideal bir alan değildir burası. Kum plaj biraz geniş olduğu için çocuklu aileler burayı sevebilir.

Gümüşlük denizinin zemini kum olsa da kayalık bölgelere doğru yüzerken dikkatli olmanızda fayda var. Deniz kestanelerine basabilirsiniz, tatilinizin tadını kaçırmamak için kayalık bölgelerde yüzerken ayağınızın altına dikkat edin!

Gümüşlük Halk Plajına Nasıl Gidilir: googlemaps


AKYARLAR HALK PLAJI

Bodrum merkezinden 20 kilometre uzaklıktaki Akyarlar’a otogardan dolmuşlar kalkıyor ve yolculuk yaklaşık 40 dakika sürüyor. Akyarlar’da iki ayrı plaj var, ilki merkezdeki kum plaj; Kalabalık bir ortamda takılmak isteyenler için bu plaj gayet uygun. Merkezdeki halk plajı genellikle hem kalabalık hem de hareketli bir ortama sahip. Akyarlar halk plajı sörf ve yelken yapmak için de uygun, dolayısıyla eğer sörf ya da yelken yapmayı planlıyorsanız rotanızı buraya çevirebilirsiniz.

İkincisi ise;  Akyarlar’daki Karaincir plajı. Burası bir koy ve “sakinlik istiyorum, kafama göre takılıp ruhumu da dinlendireyim” diyorsanız Karaincir, deyim yerindeyse ilacınız. Plajda işletmeler var, birçoğu giriş ücreti olarak belirli bir para talep ediyor, aslında buna giriş ücreti demek de tam olarak doğru değil, zira alınan ücret karşılığında işletmelerin şezlonglarından faydalanıp yiyip içebiliyorsunuz. Yani bir nevi belirli bir miktarda para harcama sözü almak diyebiliriz. Karaincir’in deniziyse harika ama daha harika olan bir şey daha var; günbatımı manzarası. Tam da bu sebeple eğer Karaincir’e giderseniz günbatımını görmeden ayrılmayın.

AKYARLAR DENİZİ NASILDIR?

Akyarlar sahili boyunca irili ufaklı birçok halk plajı bulunuyor. Kum bir sahile sahip Akyarlar halk plajının enine geniş bir alanı bulunuyor, yani çocuklu aileler için de ideal bir plaj Akyarlar halk plajı. Aynı zamanda denizinin tabanı da kum zeminle örtülü.

Bu geniş kum halk plajı, Bodrum plajları arasında en çok tercih edilenlerden biri diyebiliriz. Akyarlar denizi de kimilerine gre Bodrum’un en keyifli denizine sahip. Çoğu zaman durgun bir denizi olan Akyarlar, rüzgarlı zamanlar da ise sörf tutkunları için ideal bir ortamı bulunuyor.

Karainci halk plajı ise hemen hemen aynı özellikleri barındırsa da Akyarlar halk plajından daha sakin olabiliyor. Halk plajı olan küçük alan mevcut diğer alanlar işletmelere ait. Bu alanlarda denize girmek güneşlenmek istiyorsanız belli bir ücret karşılığında şezlongları kullanabilirsiniz.

Akyarlar (Akçabük) Halk Plajına Nasıl Gidilir: googlemaps
Karaincir Halk Plajına Nasıl Gidilir: googlemaps


Kadikalesi Halk Plajı
Kadıkalesi halk plajı küçük olsa da muhteşem bir kum sahili vardır.

KADIKALESİ HALK PLAJI

Turgutreis ile Gümüşlük arasında yer alan Kadıkalesi için en güzel kum plaja sahip Bodrum halk plajlarından biri diyebiliriz. Lakin yaz sezonunda küçük olan bu halk plajı aşırı kalabalık oluyor. Bu kalabalığın en büyük sebeplerinden biri de sahilin hemen arkasındaki Pitos Bungalows’dur. Pitos Bungalows’un tüm misafirleri bu halk plajını kullanır. Çoğunlukla çocuklu ailelerin tercih ettiği halk plajında kafa dinlemek, kitap okuyup güneşlenmek pek mümkün değildir.

Kadıkalesi halk plajı çok uzun bir sahil şeridine sahip değildir. Her ne kadar güzel bir kum plaja sahip olsa da yaz sezonundaki kalabalığı kaldıracak bir genişliği de yoktur. Fakat sezon başlamadan ya da bittikten sonraki aylar; mayıs, haziran ve eylül ekim aylarında Kadikalesi halk plajında iki elin parmaklarını sayacak kadar insan ancak bulursunuz. Bu aylarda Kadıkalesi’nin kum plajının ve muhteşem denizin keyfini çıkarmanın tam zamanıdır.

Fakat bu tertemiz kum plajda, tatilcilerin duyarsızlığı yüzünden çoğu zaman kirli bir görüntü oluşuyor. Tatilcilerin bıraktığı atıklar plajın, hatta zaman zaman denizi kirletiyor. Pitos Bungalows’un ve çevredeki işletmelerin ve elbette Bodrum Belediyesi’nin bu güzel Bodrum halk plajını koruması gerektiğini düşünüyoruz.

Kum sahilin hemen arkasında birkaç tane market bulunur. Aynı zamanda Yalı Balık ve Körfez Restaurant adında çok başarılı iki balık restoran var.

KADIKALESİ DENİZİ NASILDIR?

Açık bir koy olduğu için genellikle rüzgarlı olan Kadıkalesi halk plajının denizi çoğu günlerde hafif de olsa rüzgarlıdır. Rüzgarsız günlerdeyse deniz dümdüzdür ve berrak bir suya bürünür. Bu arada rüzgarlı olması bir dezavantaj gibi gelse de aslında sıcaklığın çok yüksek olduğu günlerde bu koyu çok daha çekici kılıyor. Çünkü rüzgarlar bunaltıcı sıcakların etkisini hafifletiyor. Denizin tabanı ise sahili gibi kumla kaplıdır, rüzgarsız günlerde ise yüzmek çok keyifli olur.

Kadıkalesi Halk Plajına Nasıl Gidilir: googlemaps


GÜNDOĞAN HALK PLAJI

Gündoğan halk plajı Bodrum’un en güzel plajlarından bir diğeridir. Doğal kumdan oluşan bu halk plajı tatilcilerin en çok tercih ettiği plajlardandır. Denizinin her daim durgun olması kalabalık olmasının ilk sebeplerindendir, diğer bir sebebi ise plajın hemen arkasında birçok restoranın bulunması.

Sahil boyunca ücretli hizmet veren birçok işletme de mevcuttur, bu işletmelerde bir şeyler yemek içmeniz yeterli. Duş, tuvalet, restoran, şezlong gibi olanaklarından faydalanacağınız bu işletmeler de yaz sezonunda çok kalabalık oluyor bunu belirtelim.

Bodrum merkezden ve tüm mahellelerden Gündoğan halk plajının önüne kadar size getirecek minübüsler bulabilirsiniz. Bodrum merkeze 22 kilometre uzaklıktaki Gündoğan halk plajına ortalama yarım saatte ulaşmanız mümkün. Sahilinin ve denizinin güzelliği Gündoğan halk plajını her daim kalabalık olmasına sebep oluyor, eğer bu halk plajını tercih edecekseniz erken gitmenizde fayda var.

GÜNDOĞAN DENİZİ NASILDIR?

Uzun bir kum sahili bulunan Gündoğan halk plajı en çok tercih edilen Bodrum plajlarından bir diğeridir. Gündoğan Mahallesi yazlıkçıların en yoğun yaşadığı beldelerden biri olduğu içindir ki yaz sezonunda kalabalık olur.

Muhteşem kum sahiline durgun ve ılık bir deniz eşlik eder yaz sezonunda. Denizin zemini de sahil gibi kumdur. Denize doğru ilerledikçe yosunlu bir zemin başlar, lakin bu zeminde derinlik ayaklarınıza değmeyecek derinliktedir.

Gündoğan Halk Plajına Nasıl Gidilir: googlemaps


Yalıçiftlik Halk Plajı
Yalıçiftlik halk plajı çocuklu aileler için aranan bir ortam barındırıyor.

YALIÇİFTLİK HALK PLAJI

Bodrum merkeze 15 kilometre uzaklıktaki Yalıçiftlik halk plajı çocuklu aileler için en ideal Bodrum plajlarındandır diyebiliriz. Bodrum Belediyesi’nin işlettiği halk plajında büyük ve aynı zamanda bir belediye kafesine göre gayet modern bir belediye kafesi bulunur; Yalıçiftlik Belediye Kafe.

Tüm Bodrum Belediyesi kafelerinde olduğu gibi Yalıçiftlik Belediye Kafe’de de dışarıdan yiyecek ve içicek getirilmemesi rica edilir yetkililer tarafından. Zaten bir belediye kafesi olduğu için fiyatları da çok uygundur. Sizden ricamız bu küçük isteğe uyup, destek olmanız. En iyi Bodrum halk plajlarından birinde hizmet veren Yalıçiftlik Belediye Kafe’sine, bu temiz ve güzel hizmetlerinden dolayı katkıda bulunun.

Oldukça uzun bir kum sahili olan Yalıçiftlik halk plajında şezlong, duş ve giyinme kabinleri hizmeti de bulunuyor. Lakin şezlonglar ücretlidir, şezlong ücreti bu yazıyı hazırladığımız 2022 yılında 10 TL’ydi. Ayrıca uzun kum sahilin hemen arkasında ağaçlık bir alan ve çim bir zemine sahip dinlenme alanları bulunur. Unutmadan ekleyelim; çocuklar için de hatırı sayılır büyüklükte bir oyun parkı var belediye kafenin içerisinde.

Yalıçiftlik Halk Plajı
Yalıçiftlik Halk Plajı uzun bir sahil şeridine sahiptir.
Yalıçiftlik Halk Plajı
Yalıçiftlik Halk Plajı’nda başarılı bir Belediye işletmesi hizmet veriyor.

Yaz sezonunda aşırı kalabalık olan bu Bodrum halk plajının düzenli bir işletme olmasından dolayı kalabalık çok rahatsız etmez, tabii sakinlik arayan bir çift değilseniz! Geniş ve uzun kum plajdan denize doğru yürümeye başladığınızda, kum zemin çakıl bir zemine bürünür ama ayaklarınızı rahatsız edecek büyüklükte bir çakıl zemin değildir.

Yalıçiftlik halk plajının önü açık bir deniz olduğu için, rüzgarlı zamanlarda deniz de dalgalı olur. Dalgalı olmasına rağmen deniz her daim tertemiz ve berrak bir suya sahiptir. Sahilden denizin içine doğru birkaç adım yürüdüğünüzde deniz derinleşmeye başlar, sığ bir deniz değildir. Sahilin hemen sağında beton bir iskele bulunur, çocuklar ve eğlenmeyi sevenler bu iskeleyi bir etkinlik alanına dönüştürür.

Eğer Yalıçiftlik halk plajına gitmek istiyorsanız, size tavsiyemiz erken saatlerde gitmeniz. Aksi takdirde yer bulamayabilirsiniz.

YALIÇİFTLİK DENİZİ NASILDIR?

Yalıçiftlik halk plajının denizi hafif de olsa her daim dalgalı olur. Ama rüzgarın sert estiği zamanlarda  dalgaların şiddeti de artar. Hava ne kadar rüzgarlı olursa olsun deniz her zaman berrak ve temiz bir suya sahiptir.

Sığ bir deniz arıyorsanız, üzgünüz. Yalıçiftlik halk plajının denizi çocuklu aileler için idealdir, fakat sahilden denize girer girmez birkaç adım sonra deniz yavaş yavaş derinleşmeye başlar. Denizin tabanı ise kum ve minik çakıl parçalarıyla kaplıdır. Bu çakıl zemin, yürürken ayaklarınız çok rahatsız etmez. Çıplak ayakla rahat rahat yürüyebilirsiniz.

Yalıçiftlik Halk Plajına Nasıl Gidilir: googlemaps


Camel Beach Bodrum
Bir çok kişi için Camel Beach, en iyi Bodrum plajları arasındadır.

CAMEL BEACH HALK PLAJI

Birçok kişi için Bodrum halk plajları içinde en güzeli Camel Beach. Ortakent’te bulunan Camel Beach halk plajına otogardan kalkan dolmuşlarla ulaşım sağlanıyor. Plajda develerle gezinti yapılabiliyor ve zaten ismi de bu sebeple Camel Beach yani deve plajı. 

Camel Beach tam iki kilometre uzunluğunda yani en uzun Bodrum halk plajlarından biri ve son derece organize bir plaj olma özelliğini taşıyor. Aynı zamanda mavi bayraklı olan plajda yelken ve diğer su sporlarını yapma imkânı da bulunuyor.

Bu arada Bodrum’un vazgeçilmez aktivitelerinden biri tekne turları ve tur teknelerinin hepsi mutlaka Camel Beach’e de uğruyor, yani tekne turuna katılarak da bu plajı görebilirsiniz. Bodrum’a gelip de günlük tekne turu yapmadan dönmek zaten büyük bir hata olur. Bodrum Tekne Turu Rehberi yazımızı okuyarak bu konu hakkında detaylı bilgi edinebilirsiniz.

CAMEL BEACH DENİZİ NASILDIR?

Camel Beach’in denizi sığ, dolayısıyla çocuklu aileler için de gayet uygun bir plaj. Uzun kum sahili ve muhteşem denizi burayı özel bir halk plaj yapmasından bir diğer etken. Bodrum’un en popüler halk plajı olma özelliğini de taşıyan halk plajı yaz döneminde kalabalık olmasına sebep oluyor.

Sığ denizi aynı zamanda kum zemine sahip. Deniz çoğu zaman durgun Camel Beach halk plajında. Burada birçok işletme bulunuyor. Bu işletmeler yeme/içme ücreti karşılığında size şezlong, duş gibi hizmetler sunuyor.

Camel Beach Halk Plajına Nasıl Gidilir: googlemaps


Bodrum Yelken Cafe&Plaj
Bodrum merkeze çok yakın olan Yelken Cafe&Plaj bir belediye işletmesidir ve fiyatlar çok uygundur.

İÇMELER HALK PLAJI

Bodrum plajları için bir diğer tavsiyemiz Bodrum merkeze çok yakın olan İçmeler plajı. Burası aslında bir koy ve koyda birçok otel var. İçmeler plajı olarak tanımlayabileceğimiz yer, Bodrum Belediyesi tarafından işletilen Yelken Kulüp.  Bodrum otogarından kalkan dolmuşlar ile Yelken Kulüp’e varmak 10 dakika kadar sürüyor. Sezon boyunca deyim yerindeyse tıklım tıklım olan plajda şezlong, duş gibi tüm imkânlar var.

Bir de kafesi bulunan Yelken Kulüp belediye işletmesi olduğu için fiyatları da diğer birçok yere kıyasla gayet makul. Denizinin güzelliği, sunduğu olanaklar ile uygun fiyatları da birleşince plajın çok kalabalık olmasına şaşmamak gerekiyor. Eğer Yelken Kulüp’e gidecekseniz size tavsiyemiz olabildiğince erken gitmeniz, zira öğle saatlerine kalırsanız şezlong bulmakta zorlanabilirsiniz.

İçmeler’den bahsederken şunu da eklemeden geçmeyelim; Yelken Kulüp’e çok yakın küçük bir koy daha var ve burada hiçbir işletme yok, yani ıssız bir koy olarak tanımlanabilir. Yazın çadır kuran insanlar oluyor burada. Sessiz, sakin bir ortamda takılmak isteyen ve tabi ki bu koyun varlığını bilenler buraya gidiyor. Eğer bu ufak koya gitmeyi tercih ederseniz yanınıza su ve yiyecek gibi şeyler almayı unutmamanız gerekli çünkü söylediğimiz gibi koyda hiçbir işletme yok ve en yakın bakkal da oldukça uzak.

İÇMELER DENİZİ NASILDIR?

Berrak bir denize vardır İçmeler halk plajının. Belediye ait Yelken Cafe&Plaj buraya ayrı bir güzellik katar. Çok disiplinli bir belediye işletmesidir ve fiyatlar da çok uygundur.

Yedi metre genişliğindeki kum sahilin uzunluğu da yaklaşık 50 metredir. Çocuklu aileler için ideal bir Bodrum plajı diyebilir İçmeler plajı için.

Denizin zemini de sahili gibi kumla örtülüdür. Rüzgarlı zamanlarda deniz de biraz hareketli olsa da Bodrum merkeze yakın olmasından dolayı yaz sezonunda çoğu tatilci güneşlenmek ve denizin keyfini çıkarmak için burayı tercih eder.

İçmeler Halk Plajına Nasıl Gidilir: googlemaps


Bodrum halk plajları hakkında artık bir fikir sahibi olmuşsunuzdur umarız. Ancak özel tekne turlarıyla ulaşabileceğiniz eşsiz koyları da görmeden Bodrum’dan ayrılmayın. En Güzel Bodrum Koyları yazımıza göz attıktan sonra, bir tura katılıp bu eşsiz koyları görmenizi şiddetle tavsiye ederiz. 

Umarız en kısa zamanda bu Bodrum plajlarında güzel vakit geçirmek için fırsatınız olur. Bodrum halk plajlarına vakit geçirmek için gittiğinizde, sizden bir ricamız var; lütfen plajlarımızı temiz tutmaya özen gösterelim. Nasıl olsa görevliler temizliyor diye çöplerinizi Bodrum plajlarına bırakmayın. Özellikle sigaralarınızı güzelim plajların kumuna sakın gömmeyin. “Ne yapalım etrafta çöp kutusu bile yok” demeyin lütfen. Bodrum plajlarında çöp kutusu olmayabiliyor ama siz bir pet şişeyle sigaralarınızı söndürebilir, plajdan ayırılırken de önünüze çıkacak bir çöp kutusuna atabilirsiniz.

Bodrum plajlarımızı, denizimizi, çevremizi temiz tutmak için özen gösterin.

Yazımızı bitirmeden sizi Bodrum Travel Tips isimli Facebook grubumuza davet ediyoruz. Bu topluluğun amacı Bodrum tatili deneyimlerinizi paylaşmanız veya diğer kullanıcılardan Bodrum ile ilgili tavsiyeler istemeniz. Bodrum’a hem yurt dışından hem de yurt içinden gelen misafirlere yardımcı olun, tavsiyeler verin, mekan önerin, gezilecek yerler hakkında bilgi verin.

Son olarak ufak bir ricamız da instagram sayfamızı takip etmeniz. Bizi sosyal medyadan takip ederek bizim daha güçlü, daha kaliteli yayın yapmamıza destek verebilirsiniz, bu bizi çok mutlu edecektir.

Size sevdiklerinizle mutlu bir tatil diliyoruz.

bodrum'a nasıl gidilir 1 Sonraki Yazı
BODRUM ULAŞIM REHBERİ – BODRUM’A NASIL GİDİLİR?

Yorumlar - 1

Birsen

Birsen

Karainciri merak ettim gidince çok büyük bir hayal kırıklığına uğradım.

Yorum Ekle

E-posta adresinizi kimseyle paylaşmayacağız!